Aantal personen: 4
150 gr risottorijst
3 uien
100 gr champignons
1 bouillontablet
witte wijn
pijnboompitten
peterselie
1 citroen
1 zakje Parmezaanse kaas
1 ei
1 witte kool
runderghakt
1 rode en gele paprika
Heinz saus 57
mosterd mayonaise
1 pot wildfond
kookroom
Snipper de ui, snijd de helft van de champignons in plakjes en bak ze in 3 el boter goudbruin. Schep de rijst erbij en bak de korrels tot ze gaan sissen. Verwarm 4 dl water en los er 1 bouillontablet in op. Gehakt rullen en dan bakken. Schenk bij de rijst 1 dl wijn en laat die opnemen. Schenk in delen de bouillon erbij en laat die steeds door de rijst opnemen, dit duurt ± 15 minuten. Rooster in een droge koekenpan 50 gr pijnboompitten goudbruin, knip het blad van 3 takjes peterselie fijn, rasp 1 el citroenschil af en meng dit, van het vuur af, met 50 gr Parmezaanse kaas en 1 ei door de rijst. Haal de koolbladeren los en snijd ze recht bij. Blancheer ze 1 minuut in ruim kokend water en spoel ze koud af. Snipper de paprika‘s en de 2 uien en fruit ze zachtjes 15 minuten. Roer er 4 el Heinz saus 57, 1 el mosterd, 2 el mayonaise en 1/4 fond bij en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder, roer er 1 dl kookroom bij. Vul de koolbladeren met het rijstmengsel en rol ze op, schik steeds 3 rolletjes op een bord en lepel er wat saus bij. Strooi er peper en zout en peterselie over. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |